In Aarschot en Val d’Aran konden we dit weekend de aangename vaststelling doen dat onze duatleten zich stilaan klaarstomen voor het WK duatlon in eigen land, op 10 augustus in Geel. In de de Hageland Power Triatlon in Aarschot liet vooral Nico Huyberechts zien dat hij helemaal terug is. Met zijn tweede plaats onderstreepte Nico zijn ambities om nog eens een keer flink uit te pakken in Zofingen. Dat Geel middenin de opbouw naar die conditiepiek zit, is meer dan meegenomen.

Johan Schoors streed een wat anoniemere strijd (alweer eenzaam op de fiets) maar zette na Rutger Beke wel de snelste looptijd neer over de 15 km. Loic Hélin lijkt vooral op de fiets nog wat last te hebben van zijn valpartij van een tijdje geleden en het daaraan gekoppelde competitieverlies, maar tekende in het lopen een gelijkmatig tempo op. Ook hij is duidelijk op de terugweg.

Een aantal landgenoten stonden dit weekend in Frankrijk aan de start waar in Val d’Aran het open Frans kampioenschap lange afstand gehouden werd. De wedstrijd heeft een zware reputatie, zeker wat het parcours betreft. In het licht daarvan mag de 13de plaats van youngster Bart Aernouts er zeker wezen. Rob Woestenborghs en Joerie Vansteelant moesten opgeven tijdens het fietsen. We hebben nog geen nieuws van beide heren, maar we proberen later deze week hun relaas hier te brengen. Goed om zien was dat Rob in de eerste run aansluiting had met de kop van de wedstrijd (uitgezonderd de Fransman Pascal Redou, die een 45’56 neerzette maar dat moest bekopen met een uiteindelijke 17de plaats) in 47’29. Joerie volgde driekwart minuut verderop. Niet geselecteerd voor de elites maar een mogelijke kandidaat bij de age groupers in Geel is Pieter Bracke. Hij pakte een knappe 20ste plaats in Val d’Aran.

Uitslag Val d’Aran