Al eten steeds meer mensen vegetarisch, een veganistische levensstijl blijft voor velen toch nog een te grote stap. Naast de persoonlijke afwegingen is een grote reden om niet af te stappen van producten als vlees, melk en eieren, een gebrek aan inspiratie. Want wat kun je wél eten als veganist, zonder dat je aan bepaalde voedingsstoffen tekort komt? Als je niet bekend bent in de wereld van plantaardig eten, kan het moeilijk zijn om goede, voedzame maaltijden samen te stellen. Triatleet Matthew McElroy – winnaar van drie World Cups in 2019 – weet als geen ander hoe je zorgt dat je als atleet de juiste voeding binnenkrijgt. Sinds drie jaar eet hij volledig plantaardig. En dat bevalt goed. Zo vertelt McElroy in een interview met Triathlete dat hij veel meer energie heeft sinds deze overstap. De Amerikaan deelt zijn eetdagboek en hoopt daarmee mensen die overwegen om meer of zelfs volledig plantaardig te eten, te inspireren.

7:30 – Opstaan en mijn ‘overnight’ havermout eten die ik de avond daarvoor al heb bereid met banaan, frambozen, blauwe bessen, chia- en lijnzaad.

9:30 – Na mijn ochtend looptraining maak ik een smoothie met banaan, dadels, kokosmelk, chiazaden en bevroren ananas.

11:00 – Tijd voor brunch. Voor een zwemtraining eet ik vaak een bakje rijst met avocado, veganistische kip, humus, edelgist, aminozuren en bonen.

14:00 – Voor lunch maak ik aardappel taquitos met rijst, groenten wontons en zwarte bonen.

16:00 – Ik maak nog een smoothie en neem tussen de trainingen door wat rijst als snack.

18:00 – In de avond eet ik vaak een vegaburger met veganistische ‘mac and cheese’ óf een veganistische worst met tomatensaus en tempé.

21:00 – Voor ik naar bed ga snack ik vaak nog wat koekjes gemaakt door mijn verloofde met pindakaas, havermout, banaan, rozijnen en walnoten.