Atleten die de Gelreman (nog) een keer willen doen, moeten er dit jaar als de spreekwoordelijke kippen bij zijn, want daarna stopt de wedstrijd te bestaan. Op social media heeft de organisatie zojuist bekend gemaakt dat in 2024 de laatste editie van de wedstrijd wordt georganiseerd.

De Gelreman – een Long Distance en Middle Distance – werd in 2018 aangekondigd en vond in 2019 voor het eerst plaats. De race is een zogenaamde ‘wilde race’ en werd alle jaren dus buiten de NTB om georganiseerd. Ondanks dat de wedstrijd dus over de lange afstand ging, was de race kleinschalig en stond er altijd een beperkt aantal atleten aan de start. Vorig jaar ging de winst naar Edwin Dasselaar en Krista van Soldt.

Waarom de wedstrijd ophoudt te bestaan, maakt de organisatie niet bekend. Eerder werd al bekend dat ook de Frysman, die in 2023 al niet doorging, ook in 2024 niet doorgaat. Wel zou de Frysman in 2025 terugkeren. Dat betekent dat Challenge Almere-Amsterdam en de Frysman volgend jaar – mocht die laatste inderdaad terugkeren op de kalender – de enige twee Nederlandse Long Distances zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gelreman LD Triathlon (@gelreman)