Tips krijgen van een profatleet op het hoogste niveau is altijd fijn, des te meer als dat ook nog eens van de Nederlandse Els Visser is. Visser deelde deze week een mooie intervaltraining op haar socials, die je niet alleen helpen om een snellere atleet te worden, maar die je ook nog eens redelijk snel kunt afwerken en dus prima kunt inbouwen op een drukke werkdag.

“Lange duursessies helpen me niet echt om sneller te racen, dus ik doe ze weinig. Het duurvermogen zit er op een natuurlijke manier in. Om sneller te racen, moet ik werken aan mijn snelheid. Qua hardlopen doen we korte intervals op hoge snelheid. Onderstaande sessie doe ik minstens één keer per week en helpt me niet alleen om mijn loopsnelheid te verhogen, maar ook mijn looptechniek te verbeteren.”

Visser legt meteen uit dat de tijd ‘on’ wordt gelopen op het hoogst mogelijke tempo dat je voor de aangegeven duur kunt volhouden. De tijd ‘off’ doe je op een snelheid die laag genoeg is om je hartslag weer onder controle te krijgen, of dat nu rustig hardlopen, joggen of zelfs wandelen is. Daarnaast raadt Visser een warmup en cooling down van tien minuten aan.

The Monagetti Set:
2x 15 sec on 15 sec off
2x 30 sec on 30 sec off
2x 45 sec on 45 sec off
2x 60 sec on 60 sec off
1x 90 sec on 90 sec off
2x 60 sec on 60 sec off
2x 45 sec on 45 sec off
2x 30 sec on 30 sec off
2x 15 sec on 15 sec off

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door E L S V I S S E R (@elsvisser_)