Vorige week was ze geen schim van zichzelf tijdens het EK Ironman 70.3, waar ze op grote achterstand tiende werd, maar vandaag heeft Els Visser op een meer dan goede manier teruggevochten en laten zien zich niet uit het veld te laten slaan door een mindere uitslag. Het levert haar dan wel geen podiumplaats op bij Ironman 70.3 Zell am See-Kaprun, maar Visser finishte op een desalniettemin mooie vijfde plaats. Caroline Pohle zet ondertussen haar geweldige lijn voor, want na haar Europese titel van vorige week, won ze ook vandaag de wedstrijd.

Al meteen tijdens het zwemmen ontstond een mooi kopgroepje, met naast Pohle ook Lauren Brandon, Lena Meissner en Rebecca Clarke. Daarna zat een gat van vijftig seconden voordat de volgende vrouwen uit het water kwamen, maar het duurde langer voordat Visser aan land klom. Net als vorige week was de schade fors: met een achterstand van 2:27 minuut en in een 22e positie begon ze uiteindelijk aan het fietsen.

Wat vorige week niet lukte – namelijk naar voren rijden op de fiets – lukte nu echter wel: al bij het eerste meetpunt na 14 kilometer was Visser de top vijftien binnen gereden en na 30 kilometer was ze zelfs al opgeschoven naar een derde plaats. Toch waren er toen nog aanzienlijke verschillen, want Pohle was in haar eentje al gevlogen en had een voorsprong van 1:35 minuut op Meissner. Visser volgde dus als derde op 2:24 minuut, maar had ondertussen ook Laura Madsen, Ellie Salthouse en Grace Thek bij haar in de buurt.

Op de fiets bleek Pohle ondertussen opnieuw van de buitencategorie en het lukte niemand meer om naar de Europese Kampioene toe te rijden. In T2 was haar voorsprong 1:54 minuut op Madsen en 2:05 minuut op Visser. Ook Meissner (+2:07) lag mooi in de buurt, terwijl een volgende groep vrouwen op meer dan vier minuten volgde.

Tijdens de run toonde Visser zich aanvankelijk sterk en ook al kon ze niet mee met Madsen, liet ze wel Meissner achter zich. Daarmee liep Visser dus op een derde plaats, maar het grootste gevaar kwam van achteren: Grace Thek was aan een inhaalslag begonnen en liep aanzienlijk sneller dan de vrouwen voor haar. Zo snel zelfs dat na een kilometer of veertien het verschil tussen Thek en Visser was gedicht en Thek zelfs aan haar voorbij ging. Op dat moment was de overwinning van Pohle overigens al min of meer bezegeld, want met ruim 2:30 minuut voorsprong met de laatste vijf kilometer voor de boeg, leek niemand haar meer af te kunnen houden van de overwinning.

Pohle won de race in 4:17:24. Thek haalde ook Madsen nog in en finishte als tweede in 4:18:58. Madsen werd derde in 4:19:23. In de laatste kilometers kwam Ellie Salthouse nog voorbij aan Visser, die dus vierde werd in 4:20:57. Visser werd vijfde in 4:21:29.

De mannenrace werd gewonnen door Mika Noodt (3:46:09). Hij bleef Jelle Geens (+5:04) en Gregor Payet (+5:54) voor. Tristan Olij ging ook van start, maar werd gediskwalificeerd.