Uit een eerste reactie, direct na de finish van de PTO T100 Singapore, blijkt hoe trots Els Visser is op haar derde plaats. Geen wonder ook, want de Nederlandse topatlete oversteeg daarmee iedere verwachting en vestigde zichzelf definitief op het allerhoogste niveau. “Ik ben een slechte zwemmer, dat heb ik geaccepteerd, maar ik ben blijven vechten en heb alles gegeven op de fiets en tijdens het lopen. Dit had ik nooit verwacht.”

Visser kwam tijdens de race over 2 kilometer zwemmen, 80 kilometer fietsen en 18 kilometer hardlopen met vier minuten achterstand uit het water en had toen dus werk aan de winkel. Op de fiets begon ze aan een imponerende inhaalslag, waarbij ze naar een derde positie oprukte. Tijdens het lopen wist ze die plek uiteindelijk te consolideren. “Ik denk dat ik niet alleen mezelf, maar ook alle anderen heb verbaasd. Voor mij is het een droom die uitkomt dat ik hier op het podium sta. Dit had ik nooit verwacht.”

Visser was inderdaad niet de enige die dit niet had verwacht, want zelfs haar coach zag deze topklassering niet aankomen. “Hij had gezegd dat ik, als ik een goede dag zou hebben, misschien top tien zou kunnen finishen. Vorig jaar was ik hier laatste, maar ik ben keihard blijven werken. Mannen als Lionel Sanders en Sam Long zijn grote inspiratiebronnen voor mij geweest; zij laten zien dat je ook als slechte zwemmer nog steeds goed kunt finishen. Ik ben nu vooral heel erg trots.”