Je kunt lang toe leven naar een wedstrijd. Soms train je maandenlang voor één specifieke race. Wanneer die race dan voorbij is en het doel waar je lang mee bezig was is verdwenen, kun je in een zwart gat vallen. Hebben jullie dat nu eigenlijk ook wel eens, of valt het allemaal wel mee? We hebben het jullie gevraagd op Instagram en dit zijn de uitkomsten!

(tekst gaat verder onder de foto)

Op de vraag of jullie na een grote wedstrijd in een zwart gat terecht komen, beantwoordt meer dan de helft van jullie met ‘nee’. Toch zijn er atleten die er wél last van hebben. ,,Dan staat de tijd stil toch”, lacht Nelleke Balde. ‘Ietsjehinke’ erkent dat ,,een nieuw doel dan wel heel erg nodig” is. Maar dus niet iedereen heeft er altijd last van, Jan Jonk had bijvoorbeeld ,,één keer een klotedag na de wedstrijd.” Gelukkig antwoordt het grootste deel van jullie dus volmondig met ,,nee.” Marnix Feter heeft er in ieder geval wel flink last van. ,,Ik kan me best een paar dagen ‘down’ voelen.”

(tekst gaat verder onder de foto)

De meesten van jullie hebben dus geen last van een dipje na een grote wedstrijd. Voor degenen die dat wel hebben, blijkt dat dat gevoel gelukkig nooit lang blijft hangen. Jos van Barneveld vindt het zelfs ,,best wel lekker om na een grote wedstrijd even niets te moeten”, terwijl Jan Jonk ,,tot de dag na de wedstrijd” een leegte ervaart. Voor Nelleke Balde duurt het dipje ook slechts ,,één dag misschien? Maar alleen na een echt hoogtepunt.” ‘Ietsjehink’ moet wachten ,,totdat het normale trainingsschema voor een evenement gevolgd kan worden.”

(tekst gaat verder onder de foto)

Gelukkig hebben jullie dus niet zo veel last van het zwarte gat na een grote wedstrijd en als er al een leegte wordt ervaren, duurt deze niet lang. Om welk gevoel van leegte dan ook te voorkomen, gaan de meeste van jullie nieuwe doelen stellen. Sylvain la Fontaine gaat bijvoorbeeld een ,,nieuw seizoen plannen” en ook ‘Ietsjehinke’ is bezig met ,,nieuwe doelen en nieuwe uitdagingen.” Nelleke Balde gebruikt haar tijd heel anders: zij gaat ,,uitrusten.” Jos van Barneveld doet het weer heel anders. ,,Ik ga dingen doen waar ik anders niet of nauwelijks aan toe kom.” Gelukkig kan ook Jan Jonk ,,er nooit lang mee zitten”, hij gaat ,,die energie gebruiken voor de volgende wedstrijd.” En Marnix Feter dan? ,,Meestal focus ik me wat meer op werk en vrienden en familie.”