Eva Cornelisse racete vanmorgen richting een 24e plaats bij de Europe Triathlon Cup in Alanya. De wedstrijd werd gewonnen door de Duitse Lisa Tertsch, die met een finishtijd van 59:17 minuut de overige dames op flinke achterstand zette. Tertsch deelde het podium met de Engelse Sophia Green (+0:44) en de Franse Candice Denizot (+0:45), die samen nog wel een spannende strijd leverden om het zilver.

De Portugese Helena Carvalho genoot na het zwemmen nog een voorsprong van vijf seconden op Tertsch en de rest van het veld. Op de fiets ontstond een kopgroep met daarin zo’n acht dames. Cornelisse miste deze groep. De atlete belandde in een achtervolgende groep nadat ze na het zwemonderdeel als zeventiende aan wal klom en tegen een halve minuut achterstand aan keek.

Na het fietsonderdeel lag Cornelisse ongeveer een minuut achter de kop. Voorin de race kwam Tertsch voorin van de fiets af. Door vervolgens als enige onder de zeventien minuten te lopen op de vijf kilometer – Tertsch liep 16:50 minuut – vloog ze hard op de zege af. Cornelisse noteerde een looptijd van 18:30 minuut en mocht daarmee als 24e de finish passeren.

Achter Tertsch – die al snel uit zicht was – legden Green en Denizot elkaar nog het vuur aan de schenen om de tweede plaats. Het was Green die met een kleine voorsprong het zilver op-eiste en Denizot nam dan ook genoegen met de laatste podiumplek.