In slechts een kleine drie weken tijd racet Evert Scheltinga Ironman Lanzarote, maar met een gekneusde rib sinds een ongelukkige valpartij vorige week, geniet de atleet nog geen ideale voorbereiding. “Het is hier even wat rustig geweest wat trainingscontent betreft”, schrijft hij op social media. “Dat komt omdat ik even niet echt train. Vorige week dinsdag ben ik met de fiets gevallen en terwijl ik eerst in orde leek te zijn, begon ik tijdens een zwemtraining later die dag mijn schouder te voelen. In de avond begon ik ook last te krijgen van mijn ademhaling, door pijn bij mijn borstbeen.”

“Niezen doet zeer, net als lachen of diep inademen, wat ik op advies alsnog probeer te doen om een longontsteking te voorkomen”, legt Scheltinga uit. “Zaterdag, net voordat ik terugvloog van Zuid-Afrika naar Nederland, heb ik foto’s laten maken om zeker te weten dat ik gewoon zou kunnen vliegen. Gelukkig bleek ik niets gebroken te hebben, dus dat is mooi. Maar ik moet nog wel even herstellen van een gekneusde rib. De afgelopen week heb ik maximaal drie uur getraind, maar ik hoop vandaag weer op de fiets te stappen om te zien hoe dat voelt.”

“Mijn borst voelt al iets beter, maar van mijn schouder heb ik nog veel last. Ik hoop het trainen snel weer op te pakken, want met Ironman Lanzarote over drie weken, is dit niet waar ik nu wilde staan. Ik hoop net op tijd van deze blessure hersteld te zijn en nog een paar goede trainingen af te kunnen werken”, sluit hij af.