De ongelijkheid binnen de mannen- en vrouwensportwereld is iets waarover veel geschreven, veel gesproken én veel gediscussieerd wordt. Dankzij F1-coureur Valtteri Bottas, die op dit moment de tweede positie in het F1-klassement bezet en daarmee net boven Max Verstappen staat, laait de discussie nu weer op want de Fin begrijpt niet waarom de vrouwelijke wielrenners afgelopen weekend tijdens de Ronde van Vlaanderen zoveel minder verdienden dan hun mannelijke collega’s.

Bottas staat, naast het feit dat hij dus in de Koningsklasse van de autosport uitkomt, bekend om zijn voorliefde voor hardlopen en wielrennen en dat laatste wordt nog eens versterkt door zijn relatie met Canyon-SRAM renster Tiffany Cromwell. Bottas zat afgelopen weekend dan ook aan de buis gekluisterd toen de Ronde van Vlaanderen werd gereden, zag daar Mathieu van der Poel winnen en zo 20.000 euro op zijn rekening bijschrijven. Hij zag ook Chantal van den Broek-Blaak winnen, maar zij verdiende ‘slechts’ 1395 euro.

Bottas laat er vervolgens een simpel rekensommetje op los, waarbij hij tot de conclusie komt dat Van der Poel per gereden kilometer ongeveer 82 euro heeft verdiend, terwijl Van den Broek-Blaak zo’n 10 euro per gereden kilometer krijgt. ,,Het gaat niet om het geld, maar om de gelijkheid. Werken mannen en vrouwen niet even hard om te proberen deze wedstrijd te winnen?”, vraagt hij zich op Twitter af.