De Australische Lulu maakte afgelopen week iets heel ongewoons mee tijdens een fietsrit. Een dorstige koala stond midden op de weg en terwijl zij en haar fietsmaatjes – een groepje van twaalf man – alvast vaart minderden om het dier van de weg te helpen, rende hij ze tegemoet.

De bidon van fietsfanaat Lulu – ‘Bikebug2019’ op Instagram – bleek favoriet bij de koala, zo verklaart zij onder een foto van het dier op haar fiets: ,,Mijn nieuwe beste vriend. Een Australische koala met extreme dorst door de hittegolf. De koala kwam op mij af terwijl ik afdaalde en klom zo op mijn fiets. Het mooiste wat ik ooit heb meegemaakt tijdens een fietsrit.”

Het mag dan voor bijzondere beelden zorgen, de situatie in het zuiden van Australië is treurig. ,,Vandaag was het wederom een dag met temperaturen van 40 graden Celsius in Adelaide, Zuid-Australië. We zitten hier middenin een hittegolf en het binnenland wordt al meerdere dagen getergd door hevige bosbranden. Verschrikkelijke verliezen van huizen en wilde dieren.”