Het jaar is nog maar net begonnen, maar toch dient het eerste mooie nieuws zich alweer aan: de provincie Flevoland is vanaf dit jaar – 2019 – twee halve triathlons rijker. Zowel tijdens de Triathlon Noordoostpolder (in Emmeloord, red.) als tijdens de Zeewolde Endurance (in Zeewolde, red.) worden triathlons over de halve afstand toegevoegd aan het programma.

In het geval van de Triathlon Noordoostpolder was er al langer sprake van dit idee. Vorig jaar liet Kerst Beuckens, voorzitter van de Stichting Triathlon Noordoostpolder, al weten te hopen door te groeien naar een halve. En dat is dus gelukt, want inmiddels kun je je inschrijven voor de afstand van 1.9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21.1 kilometer hardlopen.

In het geval van Zeewolde Endurance vindt de halve op de laatste dag van het Endurance-weekend plaats. Op zondag 29 juni om precies te zijn. Overigens zijn de afstanden hier niet geheel identiek aan die van een ‘normale’ Middle Distance: er wordt twee kilometer gezwommen, tachtig kilometer gefietst en vervolgens twintig kilometer hardgelopen.