Als je naam Jan Frodeno is, je wordt gezien als de beste triatleet ooit én je 497.000 volgers op Instagram hebt, dan is het delen van een vragen ‘sticker’ misschien niet heel handig. Toch deed Frodeno het gisteren en dat betekende dat zijn inbox overstroomde. Fans stelden hem de meest uiteenlopende vragen, over voeding, training, het drinken van alcohol, zijn favoriete muziek, zijn leeftijd en nog veel meer. “Er waren zoveel vragen; ik weet niet hoe ik er doorheen kom”, liet Frodeno weten. Toch heeft hij er een aantal geselecteerd.

Wedstrijd trapfrequentie 

De eerste vraag die Frodeno beantwoordt, gaat over zijn trapfrequentie in wedstrijden: “Wie al eens met mij heeft meegereden in Zwift, weet dat het 92 (RPM, red.) is. Bijna altijd. Al heb ik het gevoel dat ik de laatste tijd wel iets zak in mijn frequentie. Maar, dat is nog altijd beter dan zakken in je wattage.”

Pescetarian 

Er waren ook veel vragen over Frodeno’s dieet en specifiek over het vegetariër zijn. “Ik ben nog steeds ‘vega’ laat Frodeno weten, maar ik weet wel vis, dus dat betekent dat ik officieel ‘pescetarian’ ben, geloof ik.”

Slaappillen 

“Nee, ik gebruik geen supplementen om beter te slapen”, reageert Frodeno op een andere populaire vraag. “Als ik niet kan slapen pas ik ademhalingstechnieken toe; dat werkt voor mij. Dan tel ik tot vier als ik in adem en tot zes bij het uitademen.”

We zochten nog een paar andere leuke vragen en antwoorden uit. Die vind je hieronder met daarbij grappige foto’s en reacties van Frodeno: