Misschien nu al het grootste tech-nieuws van het jaar: Garmin neemt Tacx over. ‘Ons’ Nederlandse bedrijf, dat tot voor kort in private handen was, specialiseert zich in de productie van indoor trainers, bidons en gereedschap. Hoewel Garmin zegt dat voorlopig alles hetzelfde blijft, zal deze overname op termijn een grote impact hebben op het indoor trainen.

Garmin maakte gisteren in een persbericht wereldkundig dat het een deal heeft gesloten met Tacx. Garmin stelt dat er in de voorzienbare toekomst geen essentiële dingen gaan veranderen: de productie blijft in Nederland, Tacx blijft Tacx heten en ook de klantenservice blijft voorlopig zoals ‘ie is. De partijen zeggen echter niet hoe ze verder willen gaan groeien, al stelt Tacx in hetzelfde persbericht wel ,,opgewonden te zijn over de ondersteuning van een van de beste technologische bedrijven.”

Op termijn is het dus te verwachten dat de technologie van Garmin ook op de indoor trainers van Tacx te vinden is. Daarnaast gaat Garmin hiermee de strijd aan met haar grootste concurrent: Wahoo. Wahoo biedt zowel fietscomputers als indoor trainers aan, hetgeen Garmin nu evenaart. Garmin heeft het grootste distributienetwerk ter wereld op het gebied van sporttechnologie, waardoor Tacx straks via veel meer kanalen beschikbaar wordt. Dit wordt vooral interessant als de producten van Garmin en Tacx compatible worden. Hiermee worden ook alle andere producenten van indoor trainers geraakt, zoals CycleOps, Elite en Kinetic.

Beide partijen hebben op 12 februari 2019 een overeenkomst getekend voor de overname. Waarschijnlijk vindt de daadwerkelijke overname in het tweede kwartaal van 2019 plaats.