Een flinke trainingsweek telt maar liefst 25 tot 30 uur en dat is zeker niet voor iedereen weggelegd. Terwijl een aantal blessures haar carrière bijna beëindigde, heeft Georgia Taylor-Brown ondertussen een manier van trainen gevonden die goed voor haar werkt. De Engelse korte afstands triatlete deelt een pittige trainingsweek met Super League Triathlon.

“Het is een moeilijke en lange weg geweest”, zegt ze in onderstaande video. “Ik heb veel geleerd van mijn blessures. Een quote die ik graag gebruik, is dat de moeilijke wegen naar de mooiste plekken leiden. Ik doe dit met een reden en die reden is dat ik een Olympische gouden medaille wil winnen.”

Maandag:

Van maandag tot vrijdag vind je Taylor-Brown in het zwembad en zo begint haar week én deze ochtend dus met een zwemtraining van 1:45 uur (6000 meter). Daarna fietste de atlete rustig 90 kilometer en sloot ze de dag af met een uur in de sportschool en een uur fysiotherapie.

Dinsdag

90 minuten zwemmen (5000 meter). Een heuvelachtige 75 minuten run, gevolgd door een korte maar intense fietsrit van 45 minuten.

Woensdag

Wederom een zwemtraining in de ochtend. In 75 minuten legt de atlete 4000 meter af. De middag staat in het teken van een lange duurrit. Vier uur rustig fietsen door een heuvelachtig landschap.

Donderdag

Een zwemtraining van 90 minuten rond omslagpunt (5000 meter), direct gevolgd door 50 minuten rustig lopen. De dag wordt afgesloten met een fietsrit van twee uur met daarin een aantal tempo’s.

Vrijdag

Een relatieve rustdag. De laatste zwemtraining van de week, maar wel een lange: 90 minuten en 6000 meter. De enige training die verder op het programma staat is krachttraining van ongeveer een uur.

Zaterdag

Dit keer begint Taylor-Brown de dag eens met een hardlooptraining van 75 minuten op het gras. In de middag fietst ze 90 minuten rustig.

Zondag

De dag begint met twee uur fietsen; daarin zitten wat sprintjes, stukken rond haar omslagpunt, heuvelsprints en tempo’s verwerkt. Deze pittige trainingsweek wordt afgesloten met een rustige looptraining van 75 minuten.