Tijdens de eerste en tweede heat van de Super League Triathlon in Toulouse deed Georgia Taylor-Brown meer dan genoeg om voldoende voorsprong op te bouwen, waardoor ze in de laatste en beslissende heat de wedstrijd naar zich toe kon trekken. De Britse topatlete won dan ook met overmacht. Rachel Klamer was minder fortuinlijk; zij kwam al in de eerste heat ten val en moest de strijd noodgedwongen staken.

Vandaag stond bij de Super League Triathlon de Triple Mix op het programma, waarbij atleten drie keer een ultrakorte triathlon aflegden, telkens in andere volgorde. De eerste heat was een swim-bike-run, de tweede heat een run-bike-swim en de derde en laatste heat een bike-swim-run. Iedere heat werd onderbroken met een korte pauze. Het zwemmen was iedere keer 300 meter, het fietsen 4 kilometer en het lopen 1 kilometer. 

Heat 1:

Terwijl er tijdens het zwemmen eigenlijk weinig interessants gebeurde – Cassandre Beaugrand kwam als eerste uit het water maar de hele groep zat bij elkaar – was dat op de fiets wel anders. Sian Rainsley ging er als eerste vandoor, maar werd al snel bijgehaald door Jeanne Lehair en Georgia Taylor-Brown. Ondertussen crashte Klamer, waarbij ze zich lelijk bezeerde aan haar hand en pols en noodgedwongen de wedstrijd moest staken. Taylor-Brown zag dat logischerwijs niet gebeuren, want het gebeurde achter haar en tijdens het lopen sloeg de Britse ook een gaatje op Lehair. Het was dan ook Taylor-Brown die met een voorsprong van tien seconden de eerste heat won, gevolgd door Lehair en direct daarna alle andere dames. 

Tekst gaat verder onder afbeelding

Rachel Klamer valt uit tijdens SLT Toulouse. (Foto: 3athlon.nl)

Heat 2:

De eerste kilometer hardlopen werd bepaald door Beaugrand, die een klein gaatje sloeg op de andere dames. Maar, omdat de afstand zo kort was, was die voorsprong eigenlijk te klein om echt een verschil te maken en zo kwam de groep al direct in T1 samen. Er werd hard gereden, maar toch veranderde die situatie op de fiets niet; ook daar bleef de grootste favorieten bij elkaar, al was Summer Rappaport wel iemand die vooraan gemist werd; zij reed op tien seconden achterstand. Na het zwemmen was het Taylor Spivey die de heat als eerste eindigde, gevolgd door Sophie Coldwell en Taylor-Brown.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Een grote groep komt samen in heat 2. (Foto: 3athlon.nl)

Heat 3:

Op basis van de verschillen in de eerste twee heats, gingen de dames nu in een chase start weg. Eerste dame was Taylor-Brown, die met een voorsprong van 13 seconden op Coldwell en 14 seconden op Spivey weg mocht. Daarachter volgden onder andere Lehair (+17), Verena Steinhauser (+17), Beaugrand (+21), Rappaport (+22), Laura Lindemann (+22), Beth Potter (+23) en Natalie van Coevorden (+26).

Tijdens het fietsen wist Taylor-Brown haar voorsprong meteen groter te maken, want toen ze in het water dook bedroeg die al meer dan twintig seconden. Daarachter werd het interessant, want Coldwell, Spivey en Steinhauser vonden elkaar en vormden een achtervolgend trio.

Na het zwemmen – en dus met nog 1 kilometer hardlopen te gaan – was de voorsprong van Taylor-Brown ineens een stuk kleiner, want Spivey volgde al op slechts dertien seconden, Coldwell op 14 seconden en Steinhauser – die wel veel tijd verloor – op 24 seconden.

Tijdens het lopen kwam Taylor-Brown, die niet verslapte, nergens in gevaar. Op het oog liep ze redelijk comfortabel naar de overwinning. Daarachter maakten Spivey en Coldwell het uiteindelijk nog bijzonder spannend in de strijd om het zilver en brons, waarbij ze elkaar meerdere keren inhaalden en dus van positie wisselden, en in de allerlaatste meters ook nog heel dichtbij Taylor-Brown kwamen. Uiteindelijk won de Britse met een voorsprong van vijf seconden op Spivey en negen seconden op Coldwell.