Sonja Jaarsveld Alpe d Huez 2015

De laatste tijd kwamen we Sonja Jaarsveld vooral als fotografe tegen. De voormalige topper kwam door een lang aanslepende blessure niet meer aan lopen toe. Zaterdag maakte ze eindelijk haar comeback als triatlete en dat meteen in de triatlon van Alpe d’Huez. Sonja nam er deel aan de Court Distance Triatlon over 1,2 km zwemmen, 30 km fietsen (inclusief de volledige beklimming van de mythische col Alpe d’Huez) en 7 km lopen.

Met een 15de plaats was Sonja de beste Nederlandse atlete. Ze finishte in 2u26’13 en daar was ze heel blij mee. “Dat was super,” liet Sonja via Facebook weten. “Na een chaotisch zwemonderdeel, volgde een pittig klimmetje op de fiets. En het was best nog een moeilijk looprondje bovenop Alpe d’Huez! Na 2u26 eindelijk over die finishlijn… en geen onweer gehad,” aldus Sonja. Haar partner Dave Rost nam zaterdag deel aan de Long Distance maar stapte uit na het fietsonderdeel met een kuitblessure.

Op de korte afstand was Frederic Belaubre outstanding. De Franse topper kwam als eerste uit het water, met in zijn spoor onder andere de jonge Belgen Erwin Vanderplancke en Joachim Wera. De youngsters moesten er in de klim van Alpe d’Huez al snel af. De Spanjaard Fernando Lopez kon het verschil nog tot een minuut beperken, maar hij kwam in het lopen ook niet meer dichterbij. Fred Belaubre won vlot in 1u50’13 voor de Spanjaard. Mathis Margirier werd derde. Ruben Martens was de beste Nederlander op de 31ste plaats na 2u04’12.

Bij de vrouwen behaalde Charlotte Morel een vlotte overwinning. Ze was na 2u05’40 bijna zes minuten sneller dan de nummer twee Justine Guerard. Stephanie Raymond zorgde even later voor een volledig Frans podium.

 

Uitslag Alpe d Huez CD 2015