Eigenlijk verraste Rachel Klamer zichzelf gisteren al door zich rechtstreeks voor de finales van het WK Sprint in Hamburg te plaatsen – ze is nog steeds herstellende van een blessure en dus niet honderd procent fit – en dat zal ze vandaag nog een keer gedaan hebben. De finale van het WK bestond uit drie heats (in totaal gingen dertig dames van start en iedere heat van 300 meter zwemmen, 7 kilometer fietsen en 1.6 kilometer hardlopen vielen de laatste tien vrouwen af) en na een solide eerste heat finishte Klamer in de tweede heat als twaalfde.

Na het zwemmen had Rachel Klamer het even moeilijk, want toen ze als zestiende uit het water kwam – op 10 seconden achterstand van de koploopster – moest ze alles op alles zetten om de aansluiting met het peloton te halen. Dat lukte nét en dat was maar goed ook, want daardoor kon Klamer tijdens het fietsen in de grote groep blijven en daarmee had ze genoeg kans om tijdens de run naar een top tien plaats en dus kwalificatie voor de laatste en beslissende heat veilig te stellen.

Geluk had Klamer nog wel even, want bij het inrijden van T2 kwam de net achter haar gelegen Katie Zaferes ten val in de wisselzone. Daar had Klamer gelukkig geen last van en dus kon ze volle bak tijdens de run om naar die felbegeerde top tien plaats te lopen. Dat lukte haar dus echter nét niet en uiteindelijk gaat Klamer naar huis met een twaalfde plaats op het WK Sprint. Ze kwam drie seconden tekort om zich te plaatsen voor de laatste heat.