Net buiten de top tien vallen: dat is jammer, maar de elfde plaats die Gjalt Panjer bij de Europe Triathlon Cup in Alanya noteerde, is nog steeds meer dan prima. In een wedstrijd die door Fransen werd gedomineerd, kwam Panjer zeer dicht bij een echte topklassering, maar toch waren er tien mannen net wat sneller.

De verschillen waren opvallend klein in Alanya, waar winnaar Nathan Grayel in 52:26 over de finish kwam. In precies dezelfde tijd werd Louis Vitiello tweede en slechts drie seconden later finishte Antoine Duval als derde, waarmee een Frans podium compleet was. Al twintig seconden na de winnaar kwam Panjer over de streep, daarmee dus goed voor een elfde plaats: het zegt wat over hoe dicht de top van het veld op elkaar zat.

Niels van Lanen stond ook namens Nederland aan de start en werd zeventiende. Hij finishte in 52:56 en zat dus ook slechts dertig seconden van de winnaar. Victor Goené gaf wat meer tijd toe; hij finishte de laatste internationale races sowieso al vaker van achteren en dat was ook vandaag het geval. Goené werd 38e in 53:39.