De verschillen waren klein, maar Gjalt Panjer en Karin Nieuwenhuijsen hebben zich vandaag in Limburg gekroond tot Nederlands Kampioen Sprint Duathlon.

Panjer finishte de wedstrijd in een tijd van 52:41: als U23-atleet was hij zelfs sneller dan alle elite-atleten en daarmee pakte hij de overall Nederlandse titel. Binnen zijn leeftijdscategorie liet hij Niels van Lanen en Valentin Wersch achter zich, die dus tweede en derde U23 werden. Eerste elite-atleet was Menno Koolhaas, die met een tijd van 52:45 zeven seconden voor bleef op Thomas Cremers. Beide mannen werden op voorhand aangemerkt als favorieten. Ook Daan de Groot werd gezien als een serieuze kanshebber, maar hij viel uiteindelijk net buiten het podium. De Groot finishte in 53:08, 23 seconden achter Koolhaas.

Bij de vrouwen ging de overwinning en dus de Nederlandse titel naar Karin Nieuwenhuijsen. Zij finishte de wedstrijd in 59:19 minuut, dertien seconden voor Diede Diederiks die daarmee het zilver claimde. Eva Cornelisse was goed voor het brons in een tijd van 1:00:02. Ook die strijd om het brons was spannend, want Cornelisse bleef drie seconden voor Aline Kootstra, die vierde werd. Romy Spoelder werd Nederlands Kampioen U23, elf seconden voor Elena Ecker het zilver pakte. Willemijn Fuite werd derde in de U23-categorie.

Alle uitslagen hier.