Een verschrikkelijke en onbegrijpelijke daad. Zeker als je de beelden ziet van de allesbehalve angstaanjagende Dribbel, het hondje dat afgelopen zaterdag door een hardloper werd doodgestoken. Toen het kleine hondje op de man afrende, stak de hardloper het hondje twee keer, met een groot mes, in het hart. Dit ontzettend trieste voorval vond plaats in het Belgische plaatsje Waasmunster. De politie zette een grote zoekactie op om de dader op te sporen, maar dit bleef zonder succes.

,,Dribbel liep los omdat hij de buurt nu eenmaal heel goed kent en hier amper verkeer komt”, reageert de baas van het hondje, Kristoff van Havere, in een interview met Nieuwsblad. ,,Als een loper voorbij komt, vindt hij dat altijd zeer prettig en hij loopt er wel eens vrolijk naartoe. Maar gevaarlijk is hij helemaal niet. Dat riep mijn vrouw zaterdagavond ook nog naar die jogger. Maar die haalde plots een mes uit zijn zak en stak Dribbel er recht mee in zijn hart.”

Nadat de loper het hondje ernstig toetakelde, sprintte hij hard weg. ,,Toen de loper zag dat de situatie ernstig was, ging hij nog harder lopen”, vertelt Van Havere. ,,Het was een atletisch iemand die er een stevig tempo op nahield.”

‘Wie neemt nou zoiets mee als hij gaat hardlopen?’

De familie Van Havere heeft het erg moeilijk met het verlies van Dribbel. ,,Dribbel maakte deel uit van ons gezin. Hij sliep soms zelfs ‘s nachts bij ons op de kamer. Het is alsof een kind van ons is afgepakt.” De wijze waarop het hondje om het leven is gekomen, maakt de rouw nog eens extra zwaar. „Het mes waarmee hij werd doodgestoken bleek van een redelijk formaat te zijn. Wie neemt zoiets nou mee als hij gaat hardlopen? En wie zegt dat het niet nog eens gebeurt? Dribbel zou bovendien nog geen konijn kwaad doen. Er schuilde niets van agressie in hem. Hij wilde alleen maar spelen.”