Het was een bijzondere race met een nóg specialere tegenstander: de Amerikaanse Robbie Balenger versloeg afgelopen week – hardlopend – een Tesla Model 3 RWD. De topsnelheid van de Tesla lag dan wel hoger, Balenger hield het langer vol dan de volledig opgeladen elektrische auto. Met een snelheid van 105 kilometer per uur kon de Tesla 390 kilometer afleggen. Balenger volbracht in bijna 77 uur precies dezelfde route, maar liep nét iets verder, namelijk dertig meter.

Balenger had eigenlijk gehoopt 100 mijl binnen 24 uur te lopen en daardoor in totaal 72 uur voor deze afstand nodig te hebben, maar pittige weersomstandigheden gooiden roet in het eten. “Uiteindelijk verbrak ik de afstand die de Tesla had afgelegd in net iets minder dan 77 uur. Het was heel extreem, maar we hebben het gedaan”, zei de ultra runner daarover.

Overigens liep Balenger uiteraard niet alles aan één stuk. In totaal nam de atleet zo’n 8,5 uur rust. Terwijl Balenger 77 uur nodig had, bereikte de Tesla zijn maximale bestemming al binnen 3:42 uur. En dat zonder pauze. De Tesla zou overigens een groter bereik hebben wanneer deze met een lagere snelheid rijdt. Het zou voor Balenger dan nog een stuk lastiger zijn geweest om de auto te verslaan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TEN THOUSAND (@tenthousand.cc)