Ian Pennekamp en Marco van der Stel verdedigden vandaag met succes – en samen met Belgisch triathlonteam KTT – hun Kampioenschapstitel. De ploeg won het Belgisch Kampioenschap Ploegentriathlon met een voorsprong van slechts vier seconden op team TRIGT. Het was een penalty van tien seconden die thuisfavoriet TRIGT uiteindelijk de das om deed. Met team SMO-Scott, dat op ongeveer 30 seconden afstand van de winnaars finishten, was het podium compleet.

Er brandde vandaag een spannende strijd los in Doornik, want lange tijd bleven de favorieten bij elkaar in de buurt. Na het zwemmen en na de 20 kilometer fietsen was het duidelijk dat het tussen TRIGT, KTT en SMO-Scott zou gaan om de overwinning. Uiteindelijk kwam het op slechts enkele seconden aan en was het dus een penalty – wegens een wisselfout – die voor TRIGT roet in het eten gooide.

Al gaf TRIGT alles wat ze in zich hadden om na de penalty nog als eerste over de finish te komen, was team KTT – het team van Pennekamp en Van der Stel – ze te snel af.

We genieten even na van deze spannende race via onderstaande foto’s van Saskia Pennekamp.