Tien seconden: het is eigenlijk niks, maar voor Ian Pennekamp was het vandaag wel precies de tijd die hij tekort kwam voor een medaille bij de Europe Triathlon Cup Rzeszów. Dat neemt overigens niet weg dat de Nederlander niet gewoon een sterke race beleefde, want met zijn vierde plaats laat hij zien dat het met zijn vorm wel in orde is.

De wedstrijd over de Sprint Distance werd gewonnen door de Duitser Henry Graf, die na 53:28 minuut de streep passeerde. Dat was tien seconden voordat de Hongaar Gergo Dobi dat ook deed en dus tweede werd in 53:38. Izzard Barclay werd derde in 54:06 en tien seconden na de Brit was het dus Pennekamp die in een tijd van 54:16 beslag legde op de vierde plaats. Pennekamp had vandaag de pech dat zijn zwemonderdeel net niet goed genoeg was ten opzichte van de snelste mannen, maar kwam mooi terug met een sterk fiets- en looponderdeel.

Namens Nederland stond ook Dorian Horsten aan de start. Hij werd 32e in 56:57.