Vier jaar lang wachten en ondertussen doortrainen tot het moment dat je dan eindelijk weer mag racen…Daar zit Ben Shaw niet op te wachten. Toen de Ierse triatleet een dopingschorsing van vier jaar voor zijn kiezen kreeg en geen logische verklaring kon geven voor de verboden middelen die in zijn lichaam werden gevonden, gooide hij het bijltje er direct bij neer.

Op 22 juli werd de atleet dankzij een ‘out of competition’ test gepakt op LGD-4033, oftewel Ligandrol, een middel dat zorgt voor sterkere spieren zonder dat extra vet op te slaan. 1 september kreeg Shaw te horen van zijn positieve testresultaat, waarna zijn schorsing direct de dag daarna inging.

Volgens Sport Ireland heeft de voormalig Nationaal Kampioen Sprint nog een extra test van het ‘B sample’ aangevraagd dat eerder bij hem af was genomen. ,,In reactie op deze vermeende dopingovertreding, erkent de atleet dat het laboratorium de aanwezigheid van LGD-4033 in zowel zijn ‘A’ als ‘B’ sample heeft gevonden. Hij kon hier geen verklaring voor geven”, vermeldt het rapport dat afgelopen donderdag naar buiten werd gebracht.