De aankondiging van Ironman 70.3 Maastricht was al mooi nieuws – het feit dat er een halve triathlon aan het programma wordt toegevoegd stond hoog op het verlanglijstje van veel atleten – en daar komt vandaag nog beter nieuws bij: de inschrijving voor de race die op 1 augustus 2021 zal plaatsvinden, gaat open om 14:00 uur.

Aanvankelijk zou de inschrijving al begin december openen, maar die opening werd uitgesteld. “We zijn verheugd jullie te mogen verwelkomen bij de eerste editie van Ironman 70.3 Maastricht – Limburg op 1 augustus 2021. Omdat we willen zorgen dat atleten de beste ervaring mogelijk ontvangen, worden de registraties enige tijd uitgesteld. Wanneer er meer informatie beschikbaar is, brengen we jullie hiervan op de hoogte”, werd toen naar buiten gebracht.

Vandaag – 15 december – is het dus zover en kun je je vanaf 14:00 uur inschrijven. Ironman 70.3 Maastricht zal plek bieden aan zo’n 2200 deelnemers en voeren over een aangepast fietsparcours dat ‘alleen’ nog door Nederland voert. “Dit keer zullen we niet meer grensoverschrijdend zijn, België niet meer aandoen en dus alleen in Nederland blijven. Dat maakt het organiseren een stuk makkelijker, omdat we dan niet meer afhankelijk zijn van heel veel verschillende gemeentes, politiekorpsen en veiligheidsdiensten. Maar geen zorgen: de fietsronde blijft wel even afwisselend. Er zitten nog steeds prachtige klimmetjes in, maar ook brede en razendsnelle wegen. Leuk om te weten is dat we veel gedeeltes aandoen die vroeger tijdens de Triathlon van Stein werden gebruikt.”