100 kilometer hardlopen; qua afstand draait Irene Kinnegim haar hand er niet meer voor om, maar in wedstrijdverband is het natuurlijk altijd een beetje anders. Zeker als het dan ook nog eens om het Wereldkampioenschap gaat. Vanochtend ging Kinnegim van start in Berlijn en daar werd ze uiteindelijk 35e. 

Kinnegim liep hard, want haar eindtijd van 8:11:01 spreekt voor veel hardlopers alleen maar tot de verbeelding. Toch werd er door een aantal concurrentes nog veel harder gelopen; de Franse winnares, Floriane Hot, won de race bijvoorbeeld in een tijd van 7:04:03. Eén andere Nederlandse dame finishte nog voor Kinnegim: Bertine de Vries werd 29e in een tijd van 8:03:31. Arenda Könnecke kwam ook uit voor Nederland en werd 62e in een tijd van 8:57:36.

Bij de mannen werd de race gewonnen door Haruki Okayama, die na 6:12:10 uur over de finish kwam. De Japanner was daarmee goed voor een gemiddelde van 3:44 per kilometer en dat dus 100 kilometer lang. Nederlands succes was er ook, want Piet Wiersma werd geweldig derde in een eindtijd van 6:18:47. Hij maakte het bijzonder spannend, want binnen een minuut finishten ook de nummers vier en vijf. Tim Wolvetang – eerder actief als triatleet – haalde de finish niet en stapte al voor de helft van de wedstrijd uit.