Na vijf jaar zal Ironman Mallorca in 2021 terugkeren naar het gelijknamige Balearen eiland van Spanje. Op 15 mei 2021 zullen honderden triatleten het eiland onveilig kunnen maken tijdens de Europese seizoensopener van Ironman. Het wordt nog eens extra druk met triatleten in die periode, want een week eerder vindt ook de Ironman 70.3 Alcúdia-Mallorca plaats.

,,We hebben Mallorca altijd gewaardeerd; al vanaf het moment dat we Ironman 70.3 Alcúdia-Mallorca tien jaar geleden introduceerden”, spreekt Stefan Petschnig, Managing Director van Ironman Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Eerder vond de wedstrijd altijd plaats in het najaar, maar met deze herintroductie schuift ‘ie op naar het voorjaar. ,,Door het evenement te verplaatsen van september naar mei, bieden we atleten een kans om vroeg in het seizoen te racen op misschien wel het beste Ironman parcours ter wereld.”

De wedstrijd trapt af met een 3,8 kilometer lang zwemonderdeel in de baai van Alcúdia, waarna atleten zich opmaken voor het 180 kilometer lange ‘fietsrondje’ dat begint in Port de Pollença en atleten langs het oosten van Mallorca terugleidt naar Port d’Alcúdia. De marathon vindt plaats over een heen-en-weer parcours langs de kust van Alcúdia en eindigt op een prachtige finishlocatie direct aan zee.