Het nieuws dat afgelopen woensdag op onze website stond, op basis van een evenementenkalender van de gemeente Maastricht, blijkt volgens verwachting te kloppen: Ironman Maastricht zal in 2019 plaatsvinden in het eerste weekend van augustus. Nu valt ook te melden dat de Ironman in Hoorn een maand eerder, namelijk in het eerste weekend van juli, wordt gehouden.

Extra Leisure heeft inmiddels de Ironman-licentie voor vijf jaar in handen en hoopt beide evenementen goed op de kaart te gaan zetten. In 2021 zou Ironman Maastricht weer een Long Distance moeten zijn, een jaar eerder en dus in 2020 zou er in Hoorn een 70.3 moeten worden gehouden. Maar aankomend jaar, in 2019 dus, zijn zowel Maastricht als Hoorn zogenaamde ‘Multisport Events’. Dat wil zeggen dat er op de vrijdagavond (in het geval van Hoorn is dat 5 juli en in het geval van Maastricht 2 augustus, red.) een NightRun wordt georganiseerd. Een dag later (respectievelijk 6 juli en 3 augustus, red.) wordt er in Hoorn en Maastricht zowel een IRONkids (kindertriathlon, red.) als een Ironman 4184 georganiseerd. Dit is een triathlon over 400 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en 4 kilometer hardlopen. 

Op de zondag, in Hoorn dus op 7 juli en in Maastricht op 4 augustus, wordt dan afgesloten met een Ironman 5150: 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen.