3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42.2 kilometer hardlopen en dan een top drie die binnen de 21 seconden van elkaar finisht: zo vaak gebeurt het niet, maar tijdens Ironman Texas mondde de wedstrijd uit in een waar spektakel. Uiteindelijk werd de race gewonnen door de Amerikaan Rudy von Berg. Bij de vrouwen is Kat Matthews helemaal terug met een mooie overwinning.

De mannenwedstrijd stond garant voor het meeste spektakel, want de verschillen waren er eigenlijk ongekend klein. Na een niet al te bijzonder zwemonderdeel en een rustig ontwikkelend fietsonderdeel kwamen Von Berg en de Pool Robert Wilkowiecki samen aan de leiding van de wedstrijd terug in T2. De Amerikaan Matthew Marquardt volgde als derde en had toen 2:31 minuut achterstand op de twee koplopers. Dit waren ook de drie mannen die de marathon bijzonder spannend zouden maken.

Terwijl Wilkowiecki en Von Berg de hele tijd bij elkaar bleven lopen en Marquardt op een paar minuten achterstand liep, kwam hij na dertig kilometer ineens snel dichterbij. Zo snel zelfs dat hij een paar kilometer later bij het leidende duo aansloot en met nog twee kilometer te gaan werd het dus echt spannend. Toch was het uiteindelijk Von Berg die zich met een laatste krachtinspanning wist te verzekeren van de overwinning in een winnende tijd van 7:44:51. Twaalf seconden later werd Wilkowiecki tweede en op 21 seconden achterstand werd Marquardt derde.

Bij de vrouwen was Kat Matthews dus weer helemaal terug, al leek het daar niet meteen op. Na het fietsen werd de wedstrijd aangevoerd door Jocelyn McCauley, die op 41 seconden werd gevolgd door Maja Stage Nielsen. Een kleine vijf minuten later kwam Lauren Brandon als derde terug in T2 en Matthews volgde als vierde, met een achterstand van ruim negen minuten. Tijdens het lopen was ze echter ‘on fire’ en zag ze haar achterstand snel slinken. Met nog elf kilometer te gaan lag alleen Nielsen nog twee minuten voor haar maar ook dat veranderde nog in de laatste kilometers.

Uiteindelijk won Matthews haar wedstrijd in 8:32:52. Nielsen verloor nog behoorlijk wat tijd en werd tweede in 8:34:51 en daarachter was het McCauley die derde werd, op 12:53 minuut van de winnares.