Steden die in 2022 graag de ITU World Triathlon Grand Final of de 2022 ITU World Triathlon Sprint & Relay Championships willen organiseren, kunnen vanaf vandaag een ‘bid’ indienen bij de ITU. Zo’n voorstel kan tot 15 augustus worden opgestuurd.

,,Het is echt een eer voor ons om dit proces te openen, zodat we straks kunnen presenteren in welke stad deze finales worden gehouden. We zijn er klaar voor om meer en nieuwe steden in ons circuit op te nemen”, aldus ITU President Marisol Casado. ,,Er is interesse vanuit ontzettend veel steden over de hele wereld. Dat laat nog maar eens zien hoe triathlon als sport aan het groeien is. Dit soort finales (World Triathlon Grand Final & Sprint en Relay Championships, red) geeft ons de kans om iconische steden aan onze kalender toe te voegen waar onze atleten kunnen schitteren.”

De World Triathlon Grand Final vindt dit jaar plaats in Australië, volgend jaar in Zwitserland en in 2020 in Canada. De plaats waar dit paradepaardje van de ITU in 2021 wordt gehouden, moet ook nog bekend worden gemaakt.

In 2022 zullen er tijdens de Grand Final Eliteraces mannen en vrouwen zijn (Olympische afstand), het WK paratriathlon, races voor U23 en verschillende Age Group wedstrijden. In totaal staan er zo’n 5000 atleten aan de start.

De ITU World Triathlon Sprint & Relay Championships zijn nieuw en worden vanaf 2021 gehouden. Voor de tweede editie, die van 2022 dus, is nu ook de bidprocedure gestart. Tijdens dit evenement is onder andere het WK super-sprint voor elite, het WK sprint voor Age Groupers en daarnaast zijn er verschillende races voor junioren en Mixed Relay teams.