Romain Guillaume wint in Tenerife (foto: James Mitchell)

In Tenerife werd zondag de eerste Ocean Lava triatlon van het nieuwe seizoen gehouden. Over de halve afstand ging de overwinning opnieuw naar Romain Guillaume. De ploeggenoot van Martijn Dekker bij het Belgische Itzu Triteam kreeg dit jaar met minder tegenstand af te rekenen dan in 2017. Tussen die tegenstanders troffen we 1 Nederlander. Jacco Langerak deed het meer dan behoorlijk en won zijn leeftijdscategorie, al nemen ze dat in Spanje blijkbaar heel erg letterlijk.

Jacco deed 4u06’54 over de 1900 meter zwemmen, 80 km fietsen en 21 km lopen en pakte daarmee een mooie 14de plaats. In de uitslag kunnen we mooi zien dat hij de eerste is in de categorie 32 jarigen 🙂 De Hellas triatleet liet zich de laatste weken al een paar keer in het buitenland opmerken. Na eerst de Houffatrail in Houffalize deed hij het twee weken geleden ook al goed in de Inferno strand duatlon van Westende.

De tijd van Jacco was 34 minuten trager dan Romain Guillaume. Vorig jaar vocht de Fransman nog een verbeten duel uit met de Belg Michael Van Cleven. Die liet de triatlon van Santa Cruz de Tenerife dit jaar links liggen. Romain had dit keer een pak meer marge en won in 3u32’40. Op meer dan tien minuten werd de Spanjaard Pakillo Cortes Alvarez tweede. Ook de derde plaats ging naar een plaatselijke atleet: Jose Manuel Rodrigues. 232 atleten haalden de eindstreep. Dacil Hernandez won bij de vrouwen.

Uitslag Ocean Lava Tenerife