Terwijl het WK Ironman op Hawaii nog maar twee dagen van ons verwijderd is, loopt de spanning op. Zowel bij objectieve toeschouwers, als bij de atleten zelf. En dus worden er over en weer ook wat grappige steekjes uitgedeeld. Neem bijvoorbeeld Jan Frodeno, op papier toch wel de grootste favoriet voor de overwinning, die zich tijdens een interview uitliet over Cameron Wurf, ook één van de kandidaten voor het erepodium. ,,Ik denk niet dat hij vier uur zonder Instagram kan.”

De grap volgt overigens na een opmerking van Wurf – die het sowieso altijd wel kan waarderen om grapjes met collega’s uit te halen – over het feit dat Frodeno een ‘Duitse worst’ zou zijn. Een paar uur later reageerde Frodeno op hilarische wijze. Neem daarbij in oogschouw dat Wurf behoorlijk actief is op Instagram. ,,Ik maak me vooral zorgen om Cameron Wurf, vooral omdat er een regel binnen Ironman is dat je – tijdens een race – geen communicatie naar buiten mag hebben. Ik denk dat het voor Cameron het lastigst is om vier uur zonder Instagram te zitten. Ik zie hem een beetje als mijn zoon: als ik zijn favoriete speeltje afpak, wordt hij gek, krijgt hij energie en begint hij actief te worden. Daarom denk ik dat Cameron helemaal gek gaat worden, dus houd hem in de gaten!”