Mooie overwinningen voor Jason West en Paula Findlay, die zojuist zegevierden bij Ironman 70.3 Los Cabos. West sloeg toe met een indrukwekkende run, terwijl Findlay de basis van haar overwinning al vroeg tijdens het fietsonderdeel legde.

Na het zwemmen ging de Amerikaan Marc Dubrick aan de leiding; dankzij een zwemtijd van 24:28 kwam hij als eerste uit het water, op vijftig seconden gevolgd door onder andere Jason West, Eric Lagerstrom, Brennen Smith en Fabian Villanueva Moehl. Van deze mannen reden Laundry en West samen naar de leider, maar uiteindelijk bleek op de fiets niemand opgewassen tegen Laundry. De Canadees ging er solo vandoor en kwam ook in zijn eentje terug in T2. Hij had toen een voorsprong van 1:40 minuut op dezelfde mannen als die tijdens het zwemmen vooraan zaten.

Tijdens het lopen verdween de voorsprong van Laundry echter weer heel snel, voornamelijk doordat West er een heel hoog looptempo op nahield. Op sommige stukken liep hij zelfs harder dan twintig kilometer per uur en al na een paar kilometer had hij Laundry niet alleen bijgehaald, maar had West ook al een voorsprong van meer dan een minuut opgebouwd. Tijdens de resterende kilometers werd zijn voorsprong alleen maar groter, om uiteindelijk te winnen in een tijd van 3:43:04. Dubrick werd tweede in 3:47:51 en Laundry derde in 3:51:06.

Vrouwenrace gedomineerd door Paula Findlay

Bij de vrouwen werd het zwemonderdeel – volledig volgens de verwachting – gedomineerd door Sara Perez Sala: de Spaanse keerde na 26:02 minuut terug aan land en had toen een voorsprong van anderhalve minuut op Grace Alexander en Lisa Perterer. Paula Findlay volgde als vierde vrouw en had een achterstand van 2:36 minuut. Net als bij de mannen het geval was, reed ook Findlay heel snel naar de kop van de wedstrijd toe én reed ze vervolgens in haar eentje weg. Toen ze in T2 terugkeerde, was haar voorsprong op Perterer al opgelopen tot 3:38 minuut en Perez Sala volgde een paar seconden later. Het gat naar de vierde vrouw, Jacky Hering op dat moment, was al opgelopen tot bijna een kwartier.

De run werd dan ook niet meer spannend; duidelijk was al dat Findlay de race zou winnen. Dat deed ze in een tijd van 4:09:50. Perterer werd tweede in 4:13:46 en Perez Sala derde in 4:20:55.