,,Het was heel winderig vandaag”, steekt Rani Skrabanja direct na de finish van de ATU Cup in het Egyptische Sharm el Sheikh van wal. Tot aan het lopen lag ze gedeeld aan kop, maar tijdens het laatste onderdeel verloor ze plaatsen en terrein. Uiteindelijk kwam ze als zevende over de streep. Jeanine Kocken haalde haar landgenote tijdens het lopen nog in en werd uiteindelijk zesde.

Skrabanja begon dus sterk aan de race. Van de negen deelneemsters waren het Skrabanja en de Duitse Bianca Bogen die al in het water los kwamen van de rest. ,,Al was het water heel ondiep, zwommen we stukken door het koraal en moesten we zee-egels ontwijken”, blikt Skrabanja terug op de bijzondere omstandigheden. ,,Het fietsen was veel te lang. Iets van 26 kilometer in plaats van twintig. En dan nog de wind: die was echt heel hard. Toen ik op mijn tellertje keek, trapten we 270 watt, maar reden we 23 kilometer per uur.”

Toch bleven de Duitse en Nederlandse samen aan kop op de fiets en kwamen ze met ongeveer een minuut voorsprong in de tweede wisselzone. ,,Het lopen begon nog wel lekker, maar de stukjes omhoog klapte ik dicht. Pas de tweede ronde kon ik een beetje tempo maken, maar toen had ik al wat plaatsen verloren. De zwaarheid van de wedstrijd hakte er in.”

Over het wedstrijdbeeld is Skrabanja desalniettemin tevreden, behalve over het lopen dan. ,,Dat is nog een beetje onstabiel. Daar moet ik nog verbeteren en dat weet ik van mezelf.” Het was uiteindelijk Kocken die Skrabanja in de tweede ronde voorbij liep. De Nederlandse dames werden 6e en 7e.