Jelle Geens trad zojuist enigszins buiten zijn comfortzone door deel te nemen aan het Belgisch Kampioenschap veldlopen. Al kon de atleet aanvankelijk aansluiting houden in de kopgroep van zes man, zakte hij in de laatste rondes – toen de koplopers versnelden – terug en moest hij toch nog een andere atleet van achter voor zich dulden. Zo finishte Geens uiteindelijk met een nette zevende plek op dit BK. Daarmee zat hij 43 seconden achter winnaar John Heymans, die een eindtijd van 27:15 minuut klokte. Wie het er vanuit onze sport nog iets beter vanaf bracht, was duatleet Arnaud Dely, die een vijfde plek claimde (+0:31).

“Eindelijk! Ik heb er lang op gewacht, maar het is eindelijk weer mogelijk om mee te doen aan het Belgisch Kampioenschap crosslopen. De laatste keer was zeven jaar geleden! Toen ik jong was, stond het hele winterseizoen in het teken van crossloopjes. Ik kijk ernaar uit om alles te geven en ik ga zien op welke plek ik kan eindigen”, schreef Geens voor de race op Instagram.

De wedstrijd werd dus gewonnen door John Heymans in een tijd van 27:15 minuut, waarmee hij met een gemiddelde snelheid van 19,8 kilometer per uur richting het goud liep. Achter hem ging de tweede plek naar Dieter Kersten (+0:01) en pakte Lander Tijtgat (+0:09) het brons.