Jetze Plat racete gisteren richting de zege tijdens het NK Tijdrijden voor para atleten. In 28:45 minuut sleepte Plat de winst binnen in de wedstrijd in Amersfoort. Hij bleef daarmee zijn sterkste concurrent – Mitch Valize – maar liefst 21 seconden voor. Collega-triatleet Geert Schipper behaalde ook een podium plaats: hij pakte het brons en finishte 45 seconden na Plat.

Eerder dit jaar werd Plat ook al Wereldkampioen tijdrijden en Wereldkampioen op de weg. Toevallig was het gisteren precies een jaar geleden dat de atleet zijn derde Paralympische medaille pakte. Nadat hij in Tokyo goud won op de triathlon, werd hij ook Paralympisch Kampioen tijdrijden en tot slot pakte hij op 1 september 2021 ook goud op de weg.