Jim Thijs duatlon

Het werd dit weekend een dubbel feestje ten huize Jim Thijs. De ervaren cross-triatleet stond samen met zijn vriendin Elisabetta Curridori aan de start van de cross duatlon van Sinnai, op Sardinië en beiden pakten er de winst.

Na 3 km technisch trail-lopen kwam Thijs met een kleine voorsprong op Fraoni en Curridori de wisselzone binnen. Op de mountainbike kregen de deelnemers een technische omloop van 14 km voorgeschoteld. Thijs kon zijn voorsprong verder uitbouwen tot 5 minuten en hij werd in de afsluitende loopproef niet meer bedreigd.

Jim Thijs duatlon Italie

Voor Jim was het een week na de tegenvallende Xterra in Zuid-Afrika een bevestiging dat de conditie toch goed zit. “Ik voelde me heel goed vandaag en won de geweldige cross duatlon in Sinnai, Sardinië. Het was een wondermooie lokatie met technische trail en mountainbike parcours en een perfecte organisatie. Heel veel leuke mensen die aan het racen en supporteren waren. met de winst van mijn meisje Elisabetta was dit zowat de beste manier om een zondag door te brengen hier”, aldus een lachende Jimbo.

1) Jim Thijs (BEL)
2) Danile Fraoni (ITA)
3) Stefano Usai (ITA)

Foto’s: Vittorio Usselli