KiKa Extreme bouwt ook dit seizoen – uiteraard afhankelijk van hoe het cornonavirus zich de komende weken ontwikkelt – weer verder aan hun missie om met triatleten geld in te zamelen tegen kinderkanker. Deze triatleten zijn vaak beginners en hopen bij Ironman 70.3 Barcelona of Ironman 70.3 Vichy hun eerste Middle Distance te volbrengen. Zo ook Jolien Kommers, die op 22 augustus laatstgenoemde race op de planning heeft staan.

Kommers werkt als orthopedisch technicus binnen de kinderrevalidatie. ,,Daar zie ik regelmatig kinderen die te maken hebben met kanker en daar wil ik meer voor gaan doen. Ik hou sowieso van sportieve uitdagingen, heb er al heel wat gedaan, zoek elke keer weer wat nieuws en toen kwam dit op mijn pad. Ik heb al eens een kwart triathlon gedaan en daarna kwam dit project van KiKa Extreme voorbij. Toen dacht ik: ‘ja, dit is het’. De combinatie van kinderen die kanker hebben of hebben gehad helpen, daarvoor geld inzamelen én natuurlijk de sportieve uitdaging.”

Volgens Kommers is het feit dat KiKa Extreme dit soort projecten organiseert, dan ook zeer belangrijk. ,,Je promoot het iets doen voor een ander, maar ook het sporten. Een triathlon doen, is eigenlijk gewoon heel erg leuk. Ik heb van alles gedaan op het gebied van sporten, maar de afwisseling maakt triathlon wel heel érg leuk. Het is echt de combinatie die zo mooi is.”

Mentaal is Kommers er in ieder geval al klaar voor. ,,Ik heb al eens een 24-uurs marathon gedaan, 42 kilometer Mud Masters, maar een makkie gaat dit niet worden. Het wordt gewoon mentaal de knop omzetten en dan jankend de finish over. Pijn en afzien, maar ook de voldoening. Weten waar je het voor doet.”

Kommers heeft al bijna 2500 euro ingezameld en doneren kan uiteraard nog steeds. Begin maart nam ze – samen met een grote groep enthousiaste atleten die zich voor hetzelfde goede doel inzetten – deel aan een door KiKa Extreme georganiseerde clinic waarin ze alvast werden voorbereid op alles wat met triathlon te maken heeft. Daar spraken wij met Kommers en dat interview zie je hieronder: