KiKa Extreme bouwt ook dit seizoen – uiteraard afhankelijk van hoe het cornonavirus zich de komende weken ontwikkelt – weer verder aan hun missie om met triatleten geld in te zamelen tegen kinderkanker. Deze triatleten zijn vaak beginners en hopen bij Ironman 70.3 Barcelona of Ironman 70.3 Vichy hun eerste Middle Distance te volbrengen. Zo ook Joost van der Hulst, die op 17 mei eerstgenoemde race op de planning had staan. Inmiddels is de datum van Ironman 70.3 Barcelona overigens verplaatst naar 4 oktober.

Inspiratie vond Van der Hulst in twee bekende Nederlanders: Maarten van der Weijden en Beau van Erven Dorens. ,,Maarten natuurlijk met al het geld dat hij inzamelde voor het onderzoek naar kanker en Beau van Erven Dorens die een prachtige uitzending maakte met ‘Beau en de veteranen’. Dat triggerde mij heel erg en toen wist ik: ik moet op zoek naar een nieuw, sportief doel om mezelf op sportief gebied uit te dagen. Dat wilde ik laten samenhangen met een mooi, goed doel.”

Dat goede doel werd dus gevonden in KiKa Extreme en niet veel later volgde zijn inschrijving voor Ironman 70.3 Barcelona. Dat het zwaar gaat worden, begrijpt Van der Hulst als geen ander. ,,Natuurlijk weet ik dat dit een pittige uitdaging is, maar dat maakt het een extra stimulans om de triathlon te kunnen volbrengen. Ik denk dat kinderen die deze ziekte hebben, het veel zwaarder hebben dan ik straks tijdens die wedstrijd. Met deze mooi groep gaan we nu allemaal richting hetzelfde doel.”

Van der Hulst heeft al meer dan vijfduizend euro ingezameld en doneren kan uiteraard nog steeds. Begin deze maand nam hij – samen met een grote groep enthousiaste atleten die zich voor hetzelfde goede doel inzetten – deel aan een door KiKa Extreme georganiseerde clinic waarin ze alvast werden voorbereid op alles wat met triathlon te maken heeft. Daar spraken wij met Van der Hulst – toen was de geplande datum overigens nog 17 mei – en dat interview zie je hieronder: