Wie meetraint bij een triathlonvereniging kent het fenomeen: eenmaal in de kleedkamer worden de mooiste verhalen verteld. Verhalen over prestaties, wedstrijden en trainingslocaties bijvoorbeeld. Volgens Jorén Kroon (20) is het zonde dat dit soort verhalen regelmatig binnen de muren van de club blijft hangen en dus is hij samen met zijn vader Erik (53) een podcast – Tri-Times – gestart. ,,We willen de verhalen van onze club naar buiten brengen.”

Eén van die verhalen is bijvoorbeeld dat van Corinna Mocking, die net als Jorén en Erik Kroon lid is van triathlonvereniging Clytoneus uit Woerden. Mocking volbracht dit jaar de Triple Dutch (Frysman, Gelreman en Challenge Almere-Amsterdam) en was de eerste gast in de podcast van vader en zoon. ,,Vaak staan we na onze trainingen nog even te babbelen met clubgenoten”, legt Jorén uit. ,,Als iemand wat gaafs heeft gedaan, hoor je dat maar half voorbij komen. Je pikt altijd wel iets op, raakt enthousiast, maar krijgt bijna nooit het hele verhaal mee. En het is ook niet zo dat je voor dit soort verhalen bij elkaar op de koffie gaat.”

Zijn vader, Erik dus, liep al langere tijd met het idee een podcast te beginnen, maar kon nooit concreet tot een onderwerp komen. Tot dit idee dus kwam opborrelen en ze samen eigenlijk vrijwel direct begonnen met het opnemen van de eerste podcast, waarvan er nu overigens al drie online staan. ,,Mijn vader heeft een eigen studio – vanwege zijn werk – dus daar zijn we gaan zitten met de microfoons. We hebben heel bewust voor kwaliteit gekozen, willen ook niet dat je bijvoorbeeld ruis hoort. Eigenlijk had ik gedacht dat het best moeilijk zou zijn om interessante gesprekken te voeren, maar als je eenmaal zit gaat het bijna als vanzelf. Het scheelt natuurlijk ook dat mijn vader precies dezelfde interesses heeft, van dezelfde sport houdt en ik sowieso al heel veel andere dingen met hem doe. Hij is één van mijn beste vrienden en we voeren goede gesprekken.”

De komende tijd – al geeft Jorén wel aan geen vaste publicatiemomenten te hebben voor een nieuwe aflevering en wel te zien wanneer er weer iets online komt – kunnen we nieuwe afleveringen verwachten waarin leden van de club hun mooiste verhalen vertellen. ,,We willen het gewoon interessant houden. Door de mensen die we uitnodigen en door de gespreksstof die we hebben.”

De afleveringen zijn onder andere te luisteren via deze website, Spotify en iTunes