Hij mistte het NK Standaard Afstand in Rotterdam vanwege ziekte, maar Jorik van Egdom heeft zojuist revanche genomen door de Eredivisiewedstrijd in Klazienaveen te winnen. Dat deed hij overigens in dezelfde tijd als ploeggenoot Victor Goené, die tweede werd. Bij de dames ging de winst naar een bijzonder sterke Eva Cornelisse.

Onder warme omstandigheden wist Van Egdom – die voor zijn doen sterk met het zwemmen mee kon komen – de overwinning in Klazienaveen veilig te stellen. Hij won de wedstrijd over de sprintafstand in een tijd van 56:47; precies dezelfde tijd dus als Victor Goené die tweede werd. Thomas Cremers beleefde ook een sterke dag maar kwam wel net tekort tijdens het lopen; hij werd derde in een tijd van 57:08.

In de vrouwenwedstrijd waren er grotere verschillen, want winnares Eva Cornelisse won de race in een tijd van 1:03:37. Daarmee bleef ze onder andere Silke de Wolde voor, die met een eindtijd van 1:04:21 tweede werd. Dat betekende meteen ook dat de rollen van het NK in Rotterdam – waar De Wolde juist de sterkste bleek en Cornelisse haar meerdere moest erkennen in de Almeerse – 180 graden waren omgedraaid. ‘Good old’ Jony Heerink liet zien dat ook zij nog steeds ontzettend sterk is op de korte afstand; ze werd derde in een tijd van 1:04:29.