Jorik van Egdom pakte dankzij een sterk looponderdeel zojuist een mooie twaalfde plaats tijdens de Europe Triathlon Cup in Rzeszow, Polen. Daarmee leverde hij de beste Nederlandse prestatie. Dorian Horsten, Lars van der Knaap en Stijn Jansen stonden ook aan de start, maar zij finishten buiten de top dertig. De wedstrijd werd gewonnen door de Oostenrijkse Leon Pauger, die een finishtijd van 55:30 noteerde.

Het was de Australische Chris Deegan die na 9:02 minuut als eerste uit het water kwam. Van Egdom kwam met een positie buiten de top 40 op ruime achterstand bij zijn fiets aan, maar hij wist in het zadel goed op te schuiven. Tijdens het lopen slaagde Van Egdom erin om zich een weg richting de top tien te banen. De atleet noteerde uiteindelijk een looptijd van 15:12 minuut over vijf kilometer, goed voor de tweede snelste looptijd van de dag.

Voorin het veld legden Pauger, de Engelse Jack Willis en de Duitse Johannes Vogel elkaar het vuur aan de schenen. Het was uiteindelijk Pauger die een ruime zege pakte. Willis volgde zeven seconden later als tweede en Vogel legde negentien seconden later beslag op het brons.

Horsten, Van der Knaap, Jansen konden niet voorin het veld meestrijden. Met een looptijd van 17:15 minuut gooide Horsten na Van Egdom de hoogste ogen. Hij finishte op een 33e plaats, op drie minuten afstand van de winnaar. Van der Knaap werd met een looptijd van 16:09 minuut 36e (+3:07). Jansen liep 16:39 minuut over de vijf kilometer en behaalde een 50e plek (+5:18).