Na het Nederlandse succes bij de junioren meisjes eerder vandaag, hadden de Nederlandse jongens het zojuist wat lastiger tijdens de ETU Cup in Olsztyn, Polen. In de wedstrijd die werd gewonnen door de Tsjechische Radim Grebik (55:42 minuut) was het Dorian Horsten die met een veertiende plaats de best geklasseerde Nederlander bleek. Tijdens de sprintafstand gaf hij ruim drie minuten toe op de winnaar. Olaf Jan Bosscher en Simon den Braber werden respectievelijk 17e en 42e.

Horsten, die dus snelste Nederlander bleek, gaf al tijdens het zwemmen ruim een minuut toe op de uiteindelijke winnaar en kwam na 10:13 minuut terug op het droge. Met een fietstijd van 29:49 minuut reed hij gemiddeld harder dan veertig kilometer per uur en bleef hij goed bij het tempo dat door de snelste jongens werd gereden. Tijdens het lopen kwam hij echter duidelijk te kort en werd hij, ondanks een looptijd van 17:35 minuut over vijf kilometer, op meer dan twee minuten extra achterstand gezet. Met zijn eindtijd van 59:03 minuut gaf hij in totaal ruim drie minuten toe op de winnaar.

Het podium werd naast Grebik overigens ingevuld door de Portugezen Alexandre Montez en Goncalo Balbino, die met tijden van 55:53 minuut en 56:55 minuut respectievelijk tweede en derde werden. Bosscher en Den Braber werden met eindtijden van 59:29 minuut en 1:04:23 uur dus zeventiende en 42e.