Na een geweldige tweede plaats op het WK Ironman in St. George én een razend succesvolle Sub8 poging, wordt Kat Matthews gezien als één van de kanshebbers op een medaille en misschien zelfs wel het goud tijdens het WK Ironman op Kona. De atlete is voorlopig echter niet meer in staat zich op deze race voor te bereiden en ligt in het ziekenhuis. Matthews werd gisteren, tijdens een fietstraining, geschept door een auto.

Tijdens een training in Houston – waar Matthews na de PTO US Open haar laatste voorbereidingen op Kona treft – werd Matthews geraakt door een auto. “Een auto draaide mijn weghelft op en reed op me in”, aldus Matthews op social media. Meervoudig Ironman Wereldkampioen Patrick Lange was erbij en deed direct alles wat hij kon om Matthews stabiel te krijgen voordat ze naar het ziekenhuis werd gebracht.

“Ze was aanvankelijk niet bij bewustzijn”, vertelde Lange aan Triathlete. “We reden op een rustige weg, waar we al heel vaak eerder zijn geweest, toen opeens een auto van de andere kant kwam en Matthews aanreed. Gelukkig was de ambulance er snel bij. Kat kon niets doen om de crash te voorkomen, want we reden best hard op een vlakke en snelle weg.”

Matthews’ partner, Mark, vertelt dat de atlete verschillende blessures heeft, waaronder een aantal breukjes in haar schedel, wervels en borstbeen. Hij voegde eraan toe dat Matthews volledig zal herstellen.