Het is een geweldig bedrag dat de triatleten die zich afgelopen seizoen voor KiKa Extreme hebben ingezet, gezamenlijk hebben opgehaald: 152.318 euro. Dat bedrag komt volledig ten goede aan onderzoek naar kinderkanker en daarmee de vergroting van de kans op genezing van deze bijzonder heftige en veel te vaak ook fatale ziekte. 

Triatleten die zich het afgelopen seizoen hebben ingezet voor KiKa Extreme, konden meedoen aan Ironman Westfriesland, Ironman Maastricht en Ironman Emilia-Romagna. Bij die eerste wedstrijd, Ironman Westfriesland die in juni plaatsvond, werd 62.757 euro opgehaald. Twee maanden later werd opnieuw 40.981 euro opgehaald in Maastricht en nog een maandje later was het Ironman Emilia-Romagna dat goed was voor 47.898 euro.

Volgend jaar racen KiKa Extreme-deelnemers in Westfriesland, Maastricht en Barcelona. De inschrijving is geopend. Alle atleten zamelen zelf geld in dat dus wordt gebruikt voor onderzoek naar kinderkanker. 

3athlon.nl volgt de deelnemers van KiKa Extreme al seizoenen lang. Een overzicht van alle artikelen – waaronder wedstrijdverslagen en interviews – vind je hier.