Waar duathlon – op z’n minst ten opzichte van triathlon – in Nederland onterecht, maar vaak wel degelijk een ondergeschoven kindje lijkt te zijn, moet dat in 2024 op z’n minst een klein beetje minder het geval zijn: de Run Bike Run Series keert namelijk terug en zal in 2024 direct vijf wedstrijden behelzen. De hoogmis van de serie vindt op 6 oktober plaats, wanneer de grote finale in Utrecht wordt gehouden. Daarnaast vinden er meteen twee NK’s binnen de Series plaats.

Alle wedstrijden moeten dan ook voldoende spektakel opleveren, met op 30 maart een Run-Bike-Run in Sittard (NK Duathlon Sprint, red.), op 28 april een duathlon in Hulsbeek, op 7 juli een duathlon in Bathem en op 24 augustus een Run Bike Run in Borne (NK Duathlon Standaard Afstand, red.). De seizoensafsluiter is dan dus op 6 oktober in Utrecht.

Volgens de organisatie achter de Run Bike Run Series geldt dit eerste jaar vooral als een pilot en is er de hoop en wens om de komende jaren door te groeien en uit te bouwen tot ‘iets bijzonders’. Uiteraard worden er rankings bijgehouden, zowel voor vrouwen als mannen, maar voorlopig wordt er nog geen onderscheid gemaakt op basis van leeftijd of niveau; dit eerste jaar wordt eerst gekeken of dat nodig is.

Steun vanuit de NTB – dat ook de eerste wedstrijd in Sittard organiseert – is er in ieder geval, onder andere door halvering van de tarieven van daglicenties.