Een toch wel bijzonder momentje in Leiderdorp: de triathlon aldaar trok vandaag weer behoorlijk wat deelnemers maar het was wel de laatste keer dat zij konden starten op de halve afstand. De halve in Leiderdorp wil zeggen: 2500 meter zwemmen, 87 kilometer fietsen en 20 kilometer hardlopen. Volgend jaar is die afstand er dus niet meer bij: de organisatie wil zich meer richten op het kortere werk zodat er meer triatleten aan de start kunnen verschijnen. Extra speciaal dus als je zo’n laatste editie weet te winnen en die eer was uiteindelijk voor Rik Linssen en Corine Nelen.

Linssen won de wedstrijd in een tijd van 4:13:51. Hij kwam nog met een kleine minuut achterstand uit het water, fietste daarvan een gedeelte goed maar sloeg pas echt toe na 10 kilometer hardlopen. ,,In de eerste kilometers kon ik het gat dicht lopen, toen heb ik stevig tempo gehouden om een gat te pakken, maar daarna was ik ook wel een beetje klaar. Het plan om rustig te lopen, is niet helemaal gelukt”, aldus de triatleet die in voorbereiding is op de halve van Almere en daarna Ironman Hawaii. Als tweede kwam Tom Havekes over de finish in een tijd van 4:17:02. Havekes ging vanaf het begin aan de leiding, maar werd dus op tien kilometer voor de finish alsnog ingehaald door Linssen. Jan van der Meijs pakte het brons in een tijd van 4:19:28.

De uitgebreide reactie van Linssen:

(tekst gaat onder video verder)

Bij de vrouwen ging de winst naar Corine Nelen. De Almeerse ging van begin tot eind aan de leiding en toonde zich oppermachtig. De afgelopen weken kwakkelde ze een beetje met haar gezondheid, ze was wat verkouden en moe, dus haar goede prestatie had ze zeker niet verwacht. ,,Maar misschien moet ik de conclusie gaan trekken dat het inderdaad wel goed gaat nu.” Ook Nelen is in voorbereiding op Almere. ,,Dan is dit een belangrijke voorbereiding.”

Het zilver ging naar Carla van Rooijen in 4:51:59. Het brons naar Dieuwertje Bax in 4:56:42.

De uitgebreide reactie van Nelen: