Als triatleet tijdens het trainen een ijsje eten of na afloop jezelf er mee belonen? Wist je dat het ook zonder vetten kan: gezond en nog lekker ook! Food For Athletes komt – met de zomer in aantocht – met een recept dat je zelf in vijf minuten kan maken en je hebt er niet eens een ijsmachine voor nodig. Geniet van je bananen-pinda ijs!

Roomijs te veel vetten

De ijskarbelletjes rinkelen en de coupes op de terrasjes zien er ongelofelijk verleidelijk uit. Nu het steeds vaker mooi weer is, hebben we allemaal zin in ijsjes, toch? Jammer dat het niet aan te raden is om eerst een ijsje te eten en dan op de fiets te springen. De vetten in het roomijs zijn namelijk niet de ideale brandstof. Maar wat als we er nu eens voor zorgen dat je van een super lekker ijsje kan genieten en toch de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt om die spieren energie te geven?

Rijpe bananen in de diepvries

Steeds als ik bananen heb liggen die iets te rijp zijn, snij ik ze in stukjes en gooi ze in de diepvries. Leuk om er later bananenijs van te maken. Heel gemakkelijk en een stuk gezonder dan roomijs, aangezien je naast banaan alleen maar een lekkere smaakmaker toevoegt. Deze keer dus bananenijs met pindakaas. Superlekker, al helemaal als je ‘m nog even met wat mini meringues versiert…jaja, extra koolhydraten als brandstof voor die spieren.

Anyway, I’m in!

Ingrediënten:

320 gram banaan, bevroren

160 gram pindakaas

Snuifje zout

30 gram honing

60 gram/ml magere melk

Eventueel: 30 gram mini chocoladedruppels of -schilfers

Afwerking: meringues en vers fruit

Bereidingstijd:

5 minuten

Bereidingswijze:

-Doe alle ingrediënten samen in een krachtige blender en laat draaien tot je een smeuïge, homogene massa hebt.

-Schep over in een potje dat je goed kunt afsluiten. Roer hier eventueel de chocoladedruppels door, dek af en bewaar in de diepvries.

-Serveer het ijs met koolhydraatrijke toppings naar keuze, zoals meringue, vruchtencoulis, enzovoort.

Smakelijk!