Een mooie uitslag van de Ronde van Zwift: toptriatleet Lionel Sanders domineerde de wedstrijd en verscheen dan ook bovenaan in de uitslag. Met dank aan een sterke ontsnapping op vier kilometer vanaf de streep, trok de Canadees de winst naar zich toe. Een bijzondere prestatie gezien het grote aantal profwielrenners dat deelnam aan de online wedstrijd, waaronder ook Mathieu van der Poel. Laatstgenoemde verloor echter al snel de aansluiting met de groep.

Vanmorgen gingen de atleten van start in de virtuele wereld van Zwift. Het 27,8 kilometer lange parcours bestond uit drie rondes van het Richmond-circuit. Vroege ontsnappingspogingen van de belgische Louis Vervaeke en landgenoot Dries de Bondt liepen op niets uit en zo bleef het peloton lange tijd in tact. Van der Poel stond ook aan de start, maar de atleet werd onderweg al snel gelost en speelde daarna geen rol van betekenis meer.

In de laatste meters legde de Zweedse Samuel Branlundd de ontsnapte Sanders het vuur nog aan de schenen, maar de triatleet was al te ver vooruit om de titel nog van hem af te pakken. Zo sleepte Sanders het goud binnen in een tijd van 36:21 minuut en moest Branlundd genoegen nemen met zilver (+1:89 seconden). Met de Belgische Lionel Vujasin was het podium compleet (+4:88 seconden).